Atherosclerose

Populaire productcategorieBloeddrukmeters voor de bovenarm
Atherosclerose

Als we geboren worden zijn onze slagaders glad van binnen. Naarmate we ouder worden kan de binnenkant van de slagaders beschadigd raken. Er ontstaan door ontstekingsreacties plaatselijke verdikkingen van de vaatwand, plaques genoemd. Het hele ontstekingsproces heet slagaderverkalking.

Specifieke vragen?
Wat is atherosclerose?

Atherosclerose, of (slag)aderverkalking, is een aandoening waarbij de slagaders geleidelijk vernauwen en minder elastisch worden.

Slagaders zijn bloedvaten die de weefsels en organen voorzien van zuurstofrijk bloed.

Vetten zoals cholesterol, die in de bloedbaan circuleren, kunnen zich ophopen en afzetten tegen de binnenwand van de bloedvaten. Deze vetafzettingen worden ook plaques genoemd en bemoeilijken de bloedstroom. De vorming van deze plaques is een langzaam proces dat al op jonge leeftijd start .

Klachten treden pas op wanneer er minder bloed, en dus zuurstof, naar de organen en weefsels stroomt of wanneer een slagader volledig is afgesloten.

Atherosclerose kan optreden bij slagaders in elk deel van het lichaam. Afhankelijk van het lichaamsdeel dat wordt afgesloten, kan dit leiden tot bepaalde aandoeningen:

Lees meer

Lees minder

Aderverkalking
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Meer productcategorieën