Verstopte neus

Verstopte neus

Bij een verkoudheid wordt er veel meer neusslijmvlies geproduceerd dan normaal. Hierdoor verstopt de neus en dat is erg vervelend! Gelukkig gaat een verkoudheid vanzelf over, in de apotheek kun je terecht voor allerlei middeltjes om weer vrij te kunnen ademen.

Specifieke vragen?
Wat is een verstopte neus?

Bij een neusverkoudheid is het slijmvlies van je neus ontstoken. Het is normaal dat dit slijmvlies een beetje vocht en slijm aanmaakt, maar bij een verkoudheid wordt er veel meer slijm geproduceerd. Meestal loopt je neus. Daarna wordt de neusafscheiding vaak dikker en donkerder gekleurd en je neus geraakt verstopt. Verder kun je last hebben van niezen, hoesten, vermoeidheid en hoofdpijn. Een verstopte neus kan evolueren tot een bijholte-ontsteking of sinusitus.
Meestal ontstaan verkoudheden door een virus. Na besmetting met het virus duurt het één of twee dagen totdat je iets merkt. De verspreiding van het virus kan gebeuren door speeksel, handen, fluimen enz. Vooral kinderen zijn vatbaar voor verkoudheden omdat zij nog geen weerstand hebben opgebouwd tegen het hele arsenaal aan virussen dat verkoudheden kan veroorzaken.
Als je langdurig neusverkouden blijft en veel moet niesten, kan dit aan een allergie te wijten zijn. In dat geval raadpleeg je best een arts.

Lees meer

Lees minder

Neusdruppels ontzwellend2 Producten

Neusdruppels die ontzwellend werken doen de uitgezette bloedvaatjes in de neus weer samentrekken. Zo wordt ademen door de neus opnieuw gemakkelijker. 
Enkele tips:

  • Was regelmatig je handen en probeer je neus zo weinig mogelijk aan te raken.
  • Gebruik papieren zakdoeken.
  • Snuit zachtjes je neus voor elke toediening.
  • Spoel eventueel eerst de neus met fysiologisch serum (zoutwater).
  • Reinig de applicator na gebruik om verontreiniging tegen te gaan.
  • Deel de neusdruppels niet met anderen, omwille van het gevaar op besmetting.
  • Ontzwellende neusdruppels mogen niet langer dan 7 dagen worden gebruikt omdat ze het neusslijmvlies aantasten. Hierdoor kan je de indruk hebben dat je verkouden blijft.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het langdurig gebruik van neusdruppels te stoppen. Raadpleeg hiervoor je apotheker of arts.

NESIVINE BABY 0,01% 5 ML NEUSDRUPPELS ZONDER BEWAARMIDDEL (geneesmiddel)
NESIVINE BABY 0,01% 5 ML NEUSDRUPPELS ZONDER BEWAARMIDDEL (geneesmiddel)
NESIVINE BABY 0,01% 5 ML NEUSDRUPPELS ZONDER BEWAARMIDDEL (geneesmiddel) 8,65 €
VIBROCIL 15 ML NEUSDRUPPELS (geneesmiddel)
VIBROCIL 15 ML NEUSDRUPPELS (geneesmiddel)
VIBROCIL 15 ML NEUSDRUPPELS (geneesmiddel) 6,75 €
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: